EHA Bilgisayar

Kayışdağı Bilgisayar Servisi Tamiri

Windows 8 açılış şifresini unuttum.  Windows 8 açılış şifresini kaldırmak için çeşitli programlar kullanılmaktadır. Yanlış yapılacak bir işlemde tüm oturumuzu kaybedebilirsiniz.

 Kayışdağı bilgisayar servisi tamiri olarak Windows 8 açılış şifresini kaldırıyoruz.

Bilgisayarımın wireless (wi-fi) şifresini unuttum. Bu sorunun birkaç çözüm yöntemi vardır.  Her işletim sistemi için ayrı ayrı anlatacağız.

Windows 8 ve 8.1 : ile wi-fi'ye bağlıyken ekranın sağ alt köşesinden wi-fi simgesini sağ tuşla tıklayın. Açılan pencereden Ağ ve Paylaşım Merkezini Aç'ı seçin. Bağlantılar bölümüne tıklıyoruz .Kablasuz özellikleri sekmesine tıklıyoruz. Kablosuz ağ özellikleri penceresinde Güvenlik sekmesini tıklayın. Ağ güvenlik ayarlarının altındaki karakterleri göster çeltiğini işaretliyoruz. Şifremiz görüntülenecektir.

Windows 7 ve Vista  :  Görev çubuğunun orda bulunan kablosuz internet sekmesine tıklıyoruz. Listede kablosuz ağlar görülecektir. Bağlı olduğumuz bağlantıya sağ tık yapıp özellikler diyoruz. Güvenlik sekmesine geliyoruz. Karakterleri göster kısmını işaretliyoruz. Şifremiz görülecektir.

Windows xp : de wifi şifresini öğrenmenin tek yolu modemin arayüzüne ulaşmaktır. Her modem markasının kendisine göre ip adresi vardır. Kayışdağı bilgisayar servisi tamiri olarak wireless şifresi sorununu çözmekteyiz.

Bilgisayarıma Ram takviyesi yapmak istiyorum.  Bilişim sektörü sürekli gelişen ve değişen yapıdadır. Bu değişim bilgisayarlarımıza takviye yapmaya zorlamaktadır. Oyunlar ve grafik  programları en çok etkileyen yazılımlardır. Ram takviyesi oldukça basit olarak görülse de yanlış tercih yapılması durumunda maddi ve manevi sıkıntılar çıkartabilir. Burada dikkat edilmesi gereken konu, Ram in GB ve Mhz değeridir. Anakartınıza uygun şekilde şekilde tercih yapmak gerekmektedir.

 Kayışdağı bilgisayar servisi tamiri olarak Bilgisayarınıza Ram takviyesi yapmaktayız.

Windows 8 ve 8.1 başlat menüsü yok.  Windows 8 ve 8.1 de başlat menüsü kaldırılmıştır. Ancak çeşitli yan programlar sayesinde bu sorunu ortadan kaldırabiliyoruz. İnternetten “Start Menü 8”

Programını indiriniz. Programın kurulumunu yapınız. Bilgisayarınızı yeniden başlatınız. Başlat menünüz bilgisayarınıza gelecektir.

bilgisayarıma virüs bulaştı reklamlar çıkıyor. İnternet üzerinden bilgisayarınıza çeşitli virüsler bulaşabilir. Bu virüslerden kurtulmanın en kesin yöntemi bilgisayarınıza işletim sistemi kurulumu yapmaktır. Ancak format atmadan da sorunu çözmek mümkün olabiliyor. Bazı virüs programları bu tip reklam yazılımlarını temizleyebilir. Bunların başlıcaları, Combofix, malwarebytes, rkill, ad-aware,

super anti spyware, adwclaener.

Kayışdağı Bilgisayar Servisi Tamiri olarak bilgisayarınıza bulaşan virüsleri temizlemekteyiz.

Laptopum şarj olmuyor   Bu sorunun bir çok sebebi olabilir. En başta şarj aletinizin bozuk olup olmadığını anlamalıyız. Eğer şarj aletiniz sağlam ise bataryanızı çıkartın ve bilgisayarınızı şarja takip açın. Sorun çözülmediyse laptopunuzun şarj entegresi yanmış olabilir. Ya da chipset denilen ve anakartın üzerinde bulunan entegre zarar görmüş olabilir.

Kayışdağı Bilgisayar Servisi tamiri olarak laptopunuzun şarj sorununu çözmekteyiz.

laptopumun ekranı ters döndü nasıl düzeltirim  Bu sorunu düzeltmenin bir çok yöntem vardır.

Ctrl+Alt+Yukarı ok ->normal ekran modu 
Ctrl+Alt+Aşağı ok ->Ters dönmüş ekran 
Ctrl+Alt+Sol ok -> Sola dönmüş ekran 
Ctrl+Alt+Sağ ok -> Sağa dönmüş ekran

Yukarıdaki tuş kombinasyonunu kullanarak bu sorunu çözebiliriz. Bir diğer yöntem ise

masaüstüne sağ tıkla özellikler ayarlar gelişmiş döndürme sıralamasını yaptığımızda sorun ortadan kalkacaktır.

Tabletim  donuyor  sorunu Tabletlerde en çok karşılaşılan sorunlardan biridir. Çeşitli virüsler ve yanlış kullanım sonucu bu sorun ortaya çıkart. Çözüm için birden çok yöntem vardır. Öncelikle tabletinizi resetlemeniz gerekir.  Bazı tabletlerde reset tuşu bulunmaktadır. Bu tuşa ince iğne yardımıyla 10 saniye kadar basılı tutulduğunda tabletiniz resetlenecektir. Sorun çözülmediyse tabletinizi fabrika ayarlarına döndürmeniz gerekmektedir. Bunun için ayarlar sekmesinde fabrika ayarlarına döndür sekmesine tıklayacağız. Yedekleme yapmak istemiyorsak tümüyle sil kısmını seçip devam ediyoruz.

Kayışdağı Bilgisayar Servisi tamiri olarak tabletinizin donma sorununu çözmekteyiz.



EHA Bilgisayar, bilgisayar teknik servisi ve bakımı, cctv kamera sistemleri kurulumu, network kurulumu, santral kurulumu ve daha birçok konuda profesyonel olarak danışmanlık ve destek hizmetleri vermektedir.

HEMEN ARA WHATSAPP HATTI