EHA Bilgisayar

Yandex Mail IMAP ve POP3 Ayarları

Yandex Mail IMAP ve POP3 Ayarları

Bu hafta sizlere office outlook programı için yandex mail kullanan kullanıcılar için Yandex Mail IMAP ve POP3 Ayarlarını anlatacağız.

Bilgisayarınızda hangi mail ayarlarını kullanacaksanız yandex mail hesabınıza giriş yaptıktan sonra

link : https://mail.yandex.com.tr/

Sağ üst bölümden ayarlar işaretini seçiniz. Sonra sol sekmede çıkan seçenekler arasından E-posta Programlarına tıklayın. Hangi mail sistemini kullanacaksanız imap yada pop3 olarak tümünü şeklinde işaretleyin. Bu işlemi yapmamanız durumunda maillerin outlook programına düşmeme gibi sıkıntıları olabiliyor.

Outlook programını açıyorsunuz. Hesap ekle dedikten sonra pop3 yada imap seçtikten sonra aşağıdaki ayarların uyguluyorsunuz.

 

Ben hangisini seçmeliyim? IMAP veya POP3 un farkları ne derseniz kısaca;

IMAP birden çok cihazdan mailinize(e-postanıza) erişmeniz için çift yönlü senkronize erişim sağlar. Örneğin siz mailinizde ki bir maili (e-posyayı) başka bir klasöre taşıdığınızda otomatik olarak mailinizin(e-postanızın) bağlı bulunduğu diğer cihazlarda da otomatik olarak yaptığınız işlemler senkronizasyon edilirler.

POP3 ‘de ise senkronizasyon biraz sıkıntılıdır. Çift yönlü erişim olmadığından bazen başka bir cihazda yaptığınız işlem diğer bağlı olduğunuz cihazlarda kaybolup, silinebiliyor veya yapmış olduğunuz işlem hiç yapılmamış gibi durabiliyor. Kısacası özel bir durumunuz yok ise daima IMAP protokolünü seçin.

 

 

IMAP protokolüne göre ayarlar

Gelen e-posta

e-posta sunucusunun adresi — imap.yandex.com.tr;
bağlantı güvenliği — SSL;
port — 993.

Gönderilen e-posta

e-posta sunucusunun adresi — smtp.yandex.com.tr;
bağlantı güvenliği — SSL;
port — 465.

 

POP3 protokolüne göre ayarlama

Gelen e-posta

e-posta sunucusunun adresi — pop.yandex.com.tr;
bağlantı güvenliği — SSL;
port — 995.

Gönderilen e-posta

e-posta sunucusunun adresi — smtp.yandex.com.tr;
bağlantı güvenliği — SSL;
port — 465.

 



EHA Bilgisayar, bilgisayar teknik servisi ve bakımı, cctv kamera sistemleri kurulumu, network kurulumu, santral kurulumu ve daha birçok konuda profesyonel olarak danışmanlık ve destek hizmetleri vermektedir.

HEMEN ARA WHATSAPP HATTI